fbpx
ul. Ernesta Malinowskiego 5 02-776 Warszawa
+48 570 300 344 (9.00-17.00)
biuro@fitomed.pl

Etyloheksylogliceryna

Etyloheksylogliceryna

Etyloheksylogliceryna

Etyloheksylogliceryna (Ethylhexylglycerin)

Konserwant pochodzenia roślinnego, alkilowa pochodna eteru gliceryny. Bezbarwna ciecz o słabym zapachu, odporna na wysokie oraz niskie temperatury, rozpuszczalna w wodzie. Wzmacnia działanie fenoksyetanolu (konserwant o kwiatowym zapachu), a także innych konserwantów dodanych do kosmetyku. Delikatnie nawilża, a także poprawia odczuwalność użytkową obecnych emolientów w kosmetyku.